Naturhjerte - Din Indre Natur
Book en samtale med meg

En liten historie om Algene

alger-jordsmonn Jan 10, 2023
 

Tang og tare, det har mange hørt om.

Alger, hva forbinder du med det?

Er det slike grønne som setter seg i akvariet?

Ja, det kan det også være.

Jeg snakker om alger, da er det Makro Alger jeg mener. Men, hvorfor si Makroalger, når du bare kan si Alger. Ja, det er jo alger, så jeg velger å bruke det. Ja, så vet du :-)

Mange spør meg hvordan startet du med algene? Det var mange veier som ledet til akkurat algene. Det var interessen for naturen og alt man kan finne der for å styrke sin livskraft.

 

Du kan få lese litt om historien min og hvordan jeg begynte å nære meg av det i artikkelen som kommer i Ukebladet Allers nå i vår (2022). Jeg skal si i fra når den kommer ut.

I videoen som du fikk høre så snakker jeg om hvordan jorden trenger algene for å få næring.

Vi må stoppe med kjemikalier, ja det gjelder forøvrig også i vår egen kropp.

 

Vi har også et jordsmonn i vår kropp, nemlig i tarmen, for å få et godt immunforsvar så trenger vi et bredt spekter av tarmbakterier.

Tarmbakteriene påvirker også den mentale helsen vår. Ja, her gjelder det å mate de gode bakteriene. Hjernetåke forsvinner som dugg for solen om du har en glad og bredspektret tarmflora.

Algene gir næring og støtter en god tarm.

Algene nærer mitokondriene.

Algene har alginater og det smører og "reparerer" tarmen. Tarmen tar da opp næringen fra maten du spiser. En vinn vinn situasjon.

 

Du kan spise så mye sunn mat, men har du en tarm som ikke kan nyttiggjøre seg denne gode maten, ja så blir det inget godt opptak til tarmen. 

 

Jeg har selv opplevd etter jeg har brukt Alger over tid at min laktoseintoleranse forsvant. Det er så gull, alt som kan støtte en god helse, slik at jeg blir i bedre form og har mere livskraft. 

Våren står nå for tur og algene begynner å ta til seg det fantastiske sollyset og varmen som kommer nå. Klorofyllet koser seg og algene vokser. 

Algene har også de mest potente frekvensene som kommer fra sola og lyset som nå ligger å duver i vårt fantastsike saltvann. 

Husk du skal ikke skylle algene i kaldt vann når du kommer hjem, du skal beholde det gode saltet. Sjøsaltet har akkurat den samme kjemiske forbindelsen som saltet, som er i vårt blod. Elektrolyttene blir veldig glad når de får saltet fraAlgene. 

Vi alle vil ha de gode elektrolyttene. 

En nydelig og vakker dag ønskes deg - akkurat slik alt er nå. 

Hva vil du høre mer om? Jeg kan gå i dybden på et tema som du kjenner du vil høre mer om. 

Beste ønsker for dagen fra meg til deg. 

 

Peggy Ellingsen

 

 

 

 

 

 

 

Les mer om Algesankekurset - Mitt Ville Kjøkken 

Klikk her for å lese

Gratis oppskrift på Brenneslesuppe og Tangpesto

Du vil få den beste inspirasjonen - og er fri til å melde deg av epostlisten når du vil