Sank spiselige vekster i fjæra
Villmatvandring
Innhold for Villmatvandringen
- Vandring som er 2 timer med smaksprøver
- Du vil få lære om:
- Et utvalg strandplanter
- Hvordan sanke tang og tare bærekraftig
- Lær hvilke alger du kan bruke i brød
- Lær hvilken tang som kan erstatte den berømte trøffelsopp-smaken
- Eksempel på det du kan få smake
- Strandkjeksajoli på algebrød.
- Potetsalat med tangmelde og strandsmelle
- Omelett med superalgen SØL
-
Bli med på vandring og “heng” med oss som elsker å sanke.
Du drar hjem med ny kunnskap
Du drar hjem og kan ta i bruk det du har lært på ditt kjøkken.
D
Du vil møte andre med samme interesse for den ville spiselige maten i fjæra
Du vil kunne kjenne deg tryggere på å sanke selv etter vandringen.

Du vil kunne sanke tang og tare trygt.
Du vil kunne gjenkjenne og smake på strandvekster
Du vil ta med deg hjem noe vekster og komme i gang på ditt ville kjøkken.
Hvem er Peggy. Hun tar deg med på en reise inn i plantenes verden. Hun deler kunnskap om plantenes tradisjonelle bruk og virkning på og i kroppen. Med master i pedagogikk er Peggy en god formidler både til barn og voksne.


Tildligere deltakere sier:
Lærte å bruke naturens ressurser på riktig måte
Ariana og Christina Schultz
Visste ikke at jeg kunne finne alt dette i fjæra
Siri Horn

Mattrend brer seg i Tromsø
Folk blir begeistret - Avisa Nordlys