Mitt Ville Kjøkken
Kurset for deg som vil bli en god algesanker, lage deilig algemat for energi og kraft, og få bedre helse med hjelp av algene - tang, tare og strandplanter langs norskekysten.
Ja, jeg vil være med 🌊
Visjonen min for deg er:
Lære deg å bruke fjæra som det største spisskammerset.
Hente næring i fjæra like naturlig som du plukker blåbær.
Hent frem nedarvet og glemt kunnskap tilbake fra tidligere generasjoner.
Bli med på Mitt ville kjøkken sånn at du kan bli trygg på:
- hvilke alger du kan sanke som er friske og næringsrike
- når du kan sanke hvilke alger
- hvordan sanke algene sånn at de vokser opp igjen
- hva du skal gjøre med algene hjemme på kjøkkenet
- hvordan oppbevare algene best
- hvordan fermentere med alger
- hvordan lage tinktur med alger
- hvordan sylte med alger
- Hvordan bruke alger i Kjøkkenhagen
- å lære bort kunnskapen din til barnebarna
- å ha med venner på sanketur
Dette er deg etter kurset:
🍃 Trygg på algene
🍃 Gleder deg til å sanke
🍃 Tar med barnebarn og venner
🍃 Lager spennende mat
🍃Gjødsler Kjøkkenhagen din med alger
🍃 Får bedre helse med algene
Jeg ønsker å ta deg med tilbake til naturens spiskammers
Jeg er dedikert til naturens samspill
|
Kjenner meg som et bindeledd mellom naturen og menneskeheten.

Dette inneholder kurset:
🌊 Forberedelser - grunnleggende kunnskap, bærekraftig sanking, klær og utstyr
🌊 Kunnskap om alger og strandplanter - arter, kjennetegn, forvekslingsarter, historikk, bruksområder
🌊 Kunnskap om algesanking - årstidsvariasjoner, trygge områder, bærekraftig sanking etter årstidene
🌊 Kunnskap om bruk av alger - konservering, sylting, tørking, koking, frysing, tinktur og bruk i mat
🌊 Bruk alger i grønnsakshagen - næring som gir immunsterke planter
🌊 Digital algevandring - bli med meg på tur i fjæra for å sanke gullet
🌊 Rens cellene for tungmetaller - hvordan algene renser cellene og gir bedre helse
Du er med på Norges første online grunnkurs om å sanke alger
Bærekraftig sanking og bruk av fjæras gull
Dette sier tidligere kursdeltakere:
"Jeg visste ikke det lå så mye mat klar i fjæra" -Lena
"Magen min er blitt mye bedre etter jeg startet med algene" -Heidi
"Jeg har mye mer vitalitet i underlivet, enn før algene kom i livet mitt" -Anonym
"Umamismaken er helt nydelig, tenk jeg kan sanke dette selv nå" - Trine
"Peggy er en utrolig dyktig og inspirerende som har et stort hjerte for mennesker og det hun gjør." - Angelica
"Anbefaler alle å lære seg hvordan sanke i fjæra" -Inger-Annie

Mange spør om...
Jeg er ikke teknisk
Hvor lenge varer kurset?
Jeg er redd for å sanke giftige alger
Jeg bor på innlandet, så jeg kan ikke sanke
Jeg bor i Oslo, her er alt giftig
Jeg har ingen som vil sanke med meg
Jeg er redd for tungmetaller
Jeg har ikke tid til å ta flere kurs
Jeg har tatt mange sankekurs før og trenger ikke flere
Jeg har ikke tid til å sanke
Jeg har ikke penger til kurset
Jeg har alltid lengta til havet og spiste meg frisk fra ME og virus
Jeg var helt utmatta og legene fant ikke ut hva som feilte meg. De undersøkte meg på sykehuset hvor jeg var innlagt ei hel uke, og ble bare sendt hjem uten svar.
Jeg måtte ta grep selv. Jeg dro til Lofoten og lærte meg om Alger, og jeg ble så begeistret og glad.
Umiddelbart kjente jeg algene hjalp meg og jeg ble sterkere og sterkere.
Dette må alle få vite, det var ikke mye om dette i Norge, jeg leste utenlandsk litteratur og ble kjent med flere fra utlandet: Det var jo helt vanlig med alger.
Jeg leste, søkte informasjon og så begynte jeg også intuitivt å tilberede hjemme på kjøkkenet.
Delegleden tok helt av, dette må nå ut til flere! Dette må flere få oppleve!
Livet endret seg med algene. Helsa, gleden over å dele kunnskapen. Alle de gode menneskene som kom på kurs. Fellesskapet, vi som har blitt algefolket, det å få være med flere likesinnede.
Nå inviterer jeg deg til Norges første online kurs om alger, jeg arrangerer algevandringer og mesterklasser om algene.
Dette er mitt kall, å gi deg tilbake den glemte kunnskapen.
-Peggy Ellingsen
