Master
Algehelg 18.-21. mai
Sanking, matlaging slik forfedrene levde
Næring og kraft til kroppene

Du vil få lære om:
- Hvordan sanke tang og tare bærekraftig
- De unike smakene og næringstoffene i algene
- Rødalgen som kan erstatte den berømte trøffelsopp-smaken
- Spiselige strandplanter, fjæras agurk og spinat.
- Rognesudd, Bjørkeskudd i dessert og te
- Sammenhengen mellom alger, kropp, celler og helse
- Hvordan starte med alger og ville vekster på en trygg og god måte for deg
- Lage ditt eget algepulver
- Sylte blære og grisetang blomster
Energi gjennom hele dagen, er det mulig?
Et dypdykk inn i fjæras muligheter for næring og kraft til din kropp.
Sanke og tilberede alt det du finner ute hjemme på kjøkkenet.
Bruke naturen for å lage hverdagsretter, desserter, brød og konservere de ville vekstene.
Hvordan bytte ut pastaplatene med Butare i lasagnen din.
Mulighet for gå turer og nyte Laukvika i Lofoten
Du få overnatte i Nordlandshus, bygget i 1880. Det er en litt bratt trapp opp til rommene og du får da et eget rom på loftet.
Enkelte måltid lages i fellesskap.
Kurset koster 5.500,- for faglig del, overnatting og måltider.
Dette vil du finne på menyen denne helga
Algebrød / alge knekkebrød
Omelett med tangmelde, fjæras spinat
Tarelasagne
Innpakket lofotfisk i Butare
Kjærlighetsgryta med Sukkertare
Strandkjeksajoli
Sukkertare hummus
Lavkarbo fransk Sjokoladekake med Mjødurt
Rogneskuddis
Det er bindende påmelding, men du kan la noen andre overta plassen. Trenger du delbetaling, så ta kontakt.
Start torsdag 18. mai kl 17.00 og varer til søndag 21. mai kl 13.30
Peggy tar deg med på en reise inn i plantenes verden. Algene er hennes spesialitet. Deler kunnskap om plantenes tradisjonelle bruk og virkning på og i kroppen. Med master i pedagogikk er Peggy er hun en god formidler. Har hatt diabetes 1 siden 2004 og deler sinerfaring for å kunne leve vitalt med en autoimmun sykdom. Hvor vill mat har vært en stor del av det å kjenne vitaliteten blomstre.


Tildligere deltakere sier:
Jeg visste ikke jeg kunne finne så mye spiselig i naturen.
Britt Sollie og Inger Annie Olsen

Mattrend brer seg
Folk blir begeistret over vill ren mat fra naturen